23 Temmuz 2017 Pazar

BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ

İzmir'de böğürtleni paketlenmiş halde bulabiliyoruz.Bir kaç yıl öncesine kadar bulamıyorduk buna da şükür :))
Malzemeler
1 Kase Böğürtlen Yaklaşık 500 gr
1,5-2 Su Bardağı Şeker
Yarım limon
1 Çay Kaşığı Limon Tuzu 
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
  • Böğürtlenler ezmeden yıkanıp tencereye alınır.
  • Hiç birşey katmadan ocağa konup ara ara çatalla ezilir.Püre olacak kıvama gelene kadar kaynatılır.
  • Bir kaşığın tersiyle ezilip süzgeçten geçirilir ki çekirdekleri şerbete geçmesin.
  • İlk yaptığımda ince delikli tel süzgeç kullanmış çok zorlanmıştım.Daha sonra minik yuvarlak delikleri olan bir süzgeç kullanınca zorlanmadım.Delikler büyük olursa çekirdekleri şerbete geçecek,içerken de pek keyifli olmayacaktır.
  • Ezerek süzdüğümüz böğürtlenler temizlediğimiz tencereye tekrar alınır.
  • Süzgüde kalan posanın üzerine yarım çay bardağı su koyup ovup süzerek tenceredeki böğürtlenlerin üzeriene koyuyoruz.Tekrar yarım çay bardağı su ile ovup çekirdeklerdeki tüm lezzeti alıyoruz.Yine süzerek tencereye alıyoruz.
  • Şekeri,limon ve limon tuzunu ilave ederek bir taşım kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra şişeye koyarak buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Bu şekilde hazırladığımız şerbetimizi tüm kış boyunca saklayıp kullanabiliriz.Tabi miktarı çoooook arttırırsak :))) 

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails