30 Temmuz 2017 Pazar

FIRINDA KIZARTARAK PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler
4-5 Adet Patlıcan
200-250 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
3-4 Adet Biber
2-3 Adet Domates
Yarım Demet Maydanoz L
1 Tatlı Kaşığı Tepeleme Biber Salçası
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz-Karabiber

Yapılışı
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine doğradığımız patlıcanları alıyoruz. Üzerine yağımızın bir kısmını patlıcanların üzerine gezdirip  biraz tuz serpiyoruz. Güzelce karıştırarak yağın patlıcanların her yanına bulaşmasını sağlıyoruz.
  • Fırını börek pişirdiğimiz ayarda çalıştırıp patlıcanları kızartıyoruz.
  • Diğer yanda kıymalı harcımızı hazırlıyoruz. Tencereye yağımızın kalanını ve kıymayı alıyoruz. Kıyma suyunu çekene dek kavuruyoruz. Ardından yemeklik doğradığımız soğanları da tencereye alıp şeffaflaşıncaya dek orta kısık ateşte kavuruyoruz. Ocaktan alacağımıza yakın tuzunu ve karabiberini koyup karıştırarak ocaktan alıyoruz. Elinizde varsa tuz ve karabiberle birlikte maydanoz da ekleyebilirsiniz. Aslında çok yakışıyor ama evde kalmamıştı bu yüzden kullanamadım.


  • Kızaran patlıcanları fırın kabına alıyoruz. Üzerine kıymalı harcımızı döşüyoruz ve doğradığımız biberleri serpiyoruz.
  • Domateslerimizi yemeklik doğrayıp yemeğimizin üzerine döşüyoruz. Üzerine sarımsakları doğruyoruz.
  • Salçamızı 1 bardak suyla açıyoruz. Yemeğimize tuzunu serpip salçalı suyunu verip fırına atıyoruz.
  • Yine börek pişirdiğimiz derecede yemeğimizi pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails