17 Ağustos 2017 Perşembe

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Malzemeler
500 gr Bamya
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
150 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2-3 Adet Domates
2-3 Adet Biber
2 Küp Dondurulmuş Koruk Suyu
Yarım Limonun Suyu
Tuz
Yapılışı
  • Bamyalar güzelce yıkanır. Ardından kağıt havluya sarılarak süzgüye konur. Tüm suyu kuruyana dek bekletilir. Böylece sevilmeyen sıvıdan kurtuluyoruz.
  • Bamyaların baş kısmı yani dalından koparılan kısmı konik şekilde bıçakla kesilir.
  • Kıymamızı zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce sırasıyla soğan, biber salçası, domates, bamya, koruk ve limon suyunu ekleyip kavuruyoruz.
  • Yemeğimizin tuzunu ve suyunu ayarlayıp şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Bamya çok çabuk piştiğinden kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Tabi kontrol ediyoruz. Sevdiğimiz kıvamda pişmişse ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails