5 Şubat 2018 Pazartesi

BULGURLU PIRASA BÖREĞİ

Bu güzel tarifi izmirli.blogyazarları toplantısında Müjgan arkadaşımızın elinden tatmıştık. Nefis bişeydi hemen tarifini alıp yaptım bizim evimizde de çok sevildi. Mutlaka bir şans verilmesi gereken bir lezzet :))
Malzemeler
1 kg Pırasanın Beyaz Kısımları  
1 Adet Havuç
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
3 Adet Yumurta (Birinin Beyazı Ayrılacak)
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Pırasalar ince ince doğranıp çok az sıvıyağla sotelenir. Soğumaya bırakılır. Havuç da aynı tavada sotelenir. Soğumaya bırakılır.
  • Büyükçe bir kapta ince bulgur 1 su bardağı kaynar suyla kabartılır.
  • Yumurtanın birinin beyazı üzeri için ayrılır. Bulgurun üzerine tüm malzeme koyulur. Güzelce karıştırılır.
  • Yağlanmış borcama dökülür. Üzeri düzlenip yumurta beyazı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İki kişilik aileyiz , ölçüleri nasıl ayarlamak gerekir ? Teşekkür ederim şimdiden..

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

yorumunuzu görmemişim özür dilerim :(( verdiğim ölçüler kare borcam için yarım ölçü yapıp dikdörtgen borcam kullanabilirsiniz :))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails