3 Şubat 2018 Cumartesi

UN HELVALI KREP

Krep Malzemeleri
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
Bir Çimdik Tuz
Helva Malzemeleri
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Doğranmış Ceviz
1 Su Bardağı Şeker
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Tarçın
Yapılışı
  • Krep malzemelerini elektrikli çırpıcı ile güzelce karışıncaya dek çırpılır. Buzdolabına kaldırılır.
  • Krep hamuru dinlenirken helvayı yapıyoruz. Cevizleri döverseniz acı olur bu sebeple bıçakla doğruyoruz. Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. Un ve doğranmış cevizleri koyup kavurmaya başlıyoruz. Unun rengi karamel rengi olunca bir kenarda hazırlamış olduğumuz şekeri hemen ardından su ve sütü ekleyip kaynatıyoruz. Helva kıvamını alınca kapağını kapatıp ocağı söndürüyoruz.
  • Helva dinlenirken krepleri hazırlıyoruz. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz. Yanmasına izin vermeden 1 kepçe hamuru tavaya incecik döküyoruz. Tavayı biraz sağa sola yatırıp hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlıyoruz. Önce bir yüzünü ardından diğer yüzünü pişiyoruz. Hazırladığımız hamurdan 3-4 adet krep çıkacaktır. Tavanın büyüklüğüne göre değişecektir. Pişirdiğimiz krepleri bir tabağa çıkarıp üst üste koyuyoruz.
  • Krepler ve helva ılınınca krepin üzerine helvadan koyup yayıyoruz. Helvanın üzerine tarçın serpiyoruz. Ruloyu bitireceğimiz kenara 1-2 parmak kadar bölüme helvadan yaymıyoruz. Rulo yapınca son bölüme yığılan helva dışarı taşacaktır. Bunu önlemek için son kısma helva koymuyoruz.
  • Yaptığımız helvalı krep rulolarını hepsini hazırladıktan sonra keskin bir bıçakla dilimlere bölüyoruz. Servis tabağına dik şekilde koyarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails