3 Eylül 2017 Pazar

SEMİZOTU CACIĞI

Malzemeler
1 Demet Semizotu
150-200 gr Kese Yoğurdu
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
8-10 Adet Ceviz
Tuz-Pul Biber
Yapılışı
  • Semizotlarının yapraklarını ayıklıyoruz. Bu tarifte saplarını kullanmıyoruz. Ama arzu ederseniz siz ince ince doğrayıp kullanabilirsiniz.
  • Ayıkladığımız yaprakları güzelce yıkıyoruz.
  • Tüm malzemeyi alacak çukur bir kapta sarımsaklarımızı tuzla dövüyoruz. Üzerine kese yoğurdunu koyup az miktarda su ile açıyoruz. Sofralık yoğurdu ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Semizotumuzu sarımsaklı yoğurda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Cacığımızı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını, pul biberini ve cevizi kırıklayıp ekliyoruz. Bu kez evde ceviz kalmadığından ben kullanamadım. Ama ceviz sağlıklı olduğundan elimden geldiğince tüm salatalara koymaya çalışıyorum.

Afiyet Olsun…

21 Ağustos 2017 Pazartesi

KİNOA KISIRI

Malzemeler
1 Su Bardağı Kinoa
2 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
4-5 Dal Maydanoz
4-5 Dal Dereotu
4-5 Dal Taze Nane
3-4 Yaprak Mor Reyhan (Şart Değil)
3 Dal Taze Soğan
Yarım Adet Kuru Soğan
Yarım Adet Domates
Yarım Adet Salatalık
2 Adet Biber
1 Avuç Ceviz
1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1 Tatlı Kaşığı Koruk Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1’er Çay Kaşığı Tuz-Karabiber-Pulbiber
Yapılışı
  • Kinoa biraz ovarak yıkanır, süzülür. Tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır.
  • Kinoa pişerken biz de içine ekleyeceğimiz sebzeleri minik minik doğruyoruz.
  • Kinoayı piştikten sonra ılınmaya bırakıyoruz.
  • Ilınınca içine domates ve biber, kuru soğan, salçalarını, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı ve ekşileri koyup karıştırıyoruz.
  • Cevizden süslemek için birkaç tane ayırıp kalanını içine koyup karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız kısırı servis tabağına alıp üzerini kırıkladığımız cevizle süslüyoruz.

Afiyet Olsun…

17 Ağustos 2017 Perşembe

KIYMALI BAMYA YEMEĞİ

Malzemeler
500 gr Bamya
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
150 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2-3 Adet Domates
2-3 Adet Biber
2 Küp Dondurulmuş Koruk Suyu
Yarım Limonun Suyu
Tuz
Yapılışı
  • Bamyalar güzelce yıkanır. Ardından kağıt havluya sarılarak süzgüye konur. Tüm suyu kuruyana dek bekletilir. Böylece sevilmeyen sıvıdan kurtuluyoruz.
  • Bamyaların baş kısmı yani dalından koparılan kısmı konik şekilde bıçakla kesilir.
  • Kıymamızı zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce sırasıyla soğan, biber salçası, domates, bamya, koruk ve limon suyunu ekleyip kavuruyoruz.
  • Yemeğimizin tuzunu ve suyunu ayarlayıp şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Bamya çok çabuk piştiğinden kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Tabi kontrol ediyoruz. Sevdiğimiz kıvamda pişmişse ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails